Horeca verlichting

  1. Home
  2. Horeca meubilair
  3. Horeca verlichting

Materiaal

Prijs

HORECA VERLICHTING

Het realiseren van sfeervolle horeca verlichting voor een horecazaak is geen kwestie van ‘even’ enkele lampen kopen en ophangen. Dit komt omdat het erg belangrijk is dat de verlichting een eenheid is met het interieur van jouw café, restaurant, hotel of verenigingsgebouw. Het is namelijk de eerste indruk die gasten van jouw horecagelegenheid krijgen. Project Totaal Okido heeft veel verschillende horeca lampen in het assortiment, zodat je zeker de juiste keuze kunt maken.

HET BELANG VAN GOEDE VERLICHTING IN DE HORECA

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in een horecazaak. Het is niet alleen een functioneel aspect voor het bieden van voldoende zicht, maar het heeft ook een diepgaand effect op de algehele beleving van de gasten. De juiste verlichting kan de ambiance van een ruimte transformeren, waardoor een warme, uitnodigende en gezellige atmosfeer ontstaat die perfect aansluit bij de beoogde sfeer van de horecagelegenheid.

Zorgvuldig gekozen verlichtingselementen, zoals sfeervolle lampen, dimbare lichten en subtiele accentverlichting, kunnen de esthetiek van het interieur versterken en de eet- of drinkervaring van de gasten verbeteren. Het spelen met lichtniveaus kan ook helpen bij het beïnvloeden van de gemoedstoestand, waardoor een ontspannen en aangename ambiance ontstaat die bijdraagt aan een positieve herinnering aan het bezoek aan de horecazaak.

EEN GREEP UIT ONZE HORECA VERLICHTING

Jij wil toch ook dat jouw gasten kunnen genieten van de sfeervolle ambiance? De horeca verlichting speelt hierbij een belangrijke rol, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Je kunt bij Okido terecht voor hanglampen, cafélampen, kroonluchters, stamtafellampen en wandlampen in verschillende kleuren en stijlen. Als je een horecazaak hebt in een industriële stijl, dan passen onze metalen horeca lampen hier prachtig bij.

Maar ook voor andere stijlen zit je gegarandeerd goed bij Okido. Heb je een moderne of bohemian inrichting? Dan kun je voor een stijlvolle witte horeca lamp kiezen of een simpele ‘lightbulb’-lamp. Ook als je een andere stijl hebt passen deze lampen perfect, want eigenlijk kunnen ze bij elk interieur. Uiteraard kun je ook voor chique zwart gaan.

HORECA LAMPEN IN VERSCHILLENDE KLEUREN

Ook als je jouw horeca verlichting liever in een opvallend kleurtje hebt om sfeer te creëren, zit je bij ons goed. Wij hebben horeca verlichting in de kleuren beton, koper, zilver, pubgroen, bordeauxrood, wit, goud, roest en zwart.

Tevens kunnen de lampen zelf voor sfeer zorgen. Zo hebben we led spaarlampen voor jouw horeca lamp. Led heeft veel voordelen:

  • Ze zijn energiezuiniger dan normale verlichting;
  • Ze gaan veel langer mee;
  • Ze worden niet heet;
  • Ze zijn er in verschillende kleuren. Denk aan warm wit of extra warm wit. Vooral voor de ‘lightbulb’-lampen zorgt ledverlichting voor de perfecte ambiance.

VERLICHTING ONDERSTEUNT JOUW ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

In de concurrerende wereld van de horeca is het belangrijk om niet alleen uit te blinken in culinaire creativiteit en gastvrijheid, maar ook in het creëren van een unieke ambiance die blijft hangen bij de gasten. Hier komt het belang van goede verlichting naar voren. De juiste verlichting kan een onmiddellijke indruk achterlaten en een specifieke sfeer oproepen die zich onderscheidt van andere eet- en drinkgelegenheden.

Door bewust te kiezen voor verlichtingselementen die passen bij het concept en de identiteit van de horecazaak, kan een unieke atmosfeer gecreëerd worden die zich onderscheidt van de massa. Of het nu gaat om eigentijdse, industriële hanglampen voor een trendy uitstraling of warme, gedimde verlichting voor een intieme setting, de verlichting draagt bij aan de visuele identiteit en memorabiliteit van de zaak.

Bovendien heeft goede verlichting het potentieel om de merkbeleving te versterken. Het kan bijdragen aan het vertellen van het verhaal achter de horecazaak en de waarden die deze vertegenwoordigt. Consistente, doordachte verlichting die aansluit bij het thema en de beleving van het etablissement, kan een blijvende indruk achterlaten bij gasten en hen aanmoedigen om terug te keren.

WAARAAN MOET GOEDE HORECA VERLICHTING VOLDOEN?

Goede horecaverlichting voldoet aan verschillende criteria om een optimale sfeer, functionaliteit en esthetiek te bieden. Enkele belangrijke aspecten zijn:

Aanpassingsvermogen en dimbaarheid

Verlichting die kan worden aangepast aan verschillende situaties en tijdstippen is essentieel. Dimbare verlichting maakt het mogelijk om de sfeer aan te passen aan de behoeften, bijvoorbeeld helderder licht tijdens de lunch en gedimd licht tijdens het avondeten.

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van het licht speelt een grote rol in de sfeer. Warmere kleurtemperaturen (rond 2700-3000 Kelvin) creëren een gezellige, intieme sfeer, terwijl koelere temperaturen (5000 Kelvin en hoger) een meer eigentijdse uitstraling hebben.

Kleurweergave-index (CRI)

Een goede kleurweergave is belangrijk in de horeca, vooral in restaurants waar de presentatie van voedsel centraal staat. Een hogere CRI zorgt ervoor dat kleuren natuurgetrouw worden weergegeven.

Contrast en uniformiteit

Er moet een goede balans zijn tussen lichte en donkere gebieden om zowel een uitnodigende sfeer te creëren als functioneel te zijn. Uniforme verlichting zorgt ervoor dat elke tafel, hoek en ruimte goed zichtbaar is.

Stijl en passend bij het interieur

De verlichting moet passen bij de stijl en het thema van het interieur van de horecagelegenheid. Het kan een belangrijk element zijn om de visuele identiteit te versterken.

Energie-efficiëntie

Efficiënte verlichtingssystemen dragen niet alleen bij aan kostenbesparing maar ook aan duurzaamheid, wat steeds belangrijker wordt in de horecabranche.

Flexibiliteit in ontwerp

Het vermogen om verschillende soorten verlichtingselementen te integreren, zoals hanglampen, wandlampen en vloerlampen, kan helpen bij het creëren van een gelaagde en dynamische sfeer.

In het algemeen is het cruciaal dat de verlichting zorgvuldig wordt afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de horecazaak, waardoor een harmonieuze en aangename omgeving ontstaat voor zowel medewerkers als gasten. Vraag onze adviseurs gerust om met je mee te denken, dat doen we graag!

SFEERVOLLE INRICHTING VAN JOUW HORECAZAAK

Okido biedt een zeer uitgebreide collectie verlichting, horeca meubilair en accessoires voor een sfeervolle inrichting van jouw horecazaak. Een groot deel van onze collectie leveren wij uit voorraad. Hierdoor lopen wij in Nederland voorop wat betreft de drie-eenheid: scherpe prijs, hoge kwaliteit en snelle levering.

HULP NODIG?

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons ook bellen op 0513 418 882 (elke dag van 9.00 – 17.00 uur) of mailen naar outlet@okidobv.nl. Bezoek gerust onze showroom in Heerenveen, waar onze adviseurs klaarstaan om samen met jou over de verlichting te spreken. Project Totaal Okido, jouw partner voor kwalitatieve en stijlvolle verlichting in de horeca!

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN MAGAZIJN

Let op: vanaf heden gelden andere openingstijden voor ons logistieke centrum.

– op werkdagen van 8.00 uur tot 16.00 uur
– op zaterdagen van 9.00 uur tot 11.30 uur

Wij verzoeken u vriendelijk om bestellingen binnen deze tijden af te halen. Bij voorbaat hartelijk dank!