Bartafels in alle soorten en maten

Bartafels voor binnen en buiten

Een bartafel, de naam zegt het al, is vooral geïntroduceerd als tafel voor in een kroeg. Doordat er vaak bij deze tafel wordt gestaan en barkrukken hoog en smal zijn, neemt de bartafel weinig ruimte in, ideaal voor de wat kleinere ruimtes dus. De bartafel wordt ook wel statafel of pokerbar genoemd, maar hoe je het ook noemt, bij Okido hebben we voldoende keuze in bartafels voor buiten en binnen.

Maar als je op zoek bent naar een bartafel voor je restaurant, kroeg, café, hotel of ander etablissement, waar let je dan op? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en waar je op moet letten, zodat jij de juiste sfeer kunt creëren in je zaak of op het terras.

Zitcomfort

Voorheen stonden bartafels en barkrukken bekend om hun zitcomfort, of juist het gebrek daaraan. Te weinig steun voor de voeten en een harde zitting waren veelgehoorde redenen waarom gasten in een restaurant vaak liever voor een plaats aan een normale tafel kozen. De bartafels en barkrukken hebben echter een opmars gemaakt en zijn inmiddels in veel meer soorten en maten beschikbaar. Zo kun je kiezen uit een bartafel met een steun voor de voeten die het zitcomfort verhoogt, of juist een bartafel zonder steun. Maar kies dan wel een barkruk met voetensteun om het zitcomfort te bevorderen. Want ook de barkruk gaat met z’n tijd mee: waar de simpele ronde houten variant barkruk nog veel in kroegen wordt gebruikt omdat deze hufterproof is, zien we de barkrukken met zachte zitting steeds vaker terug in restaurants, bistro’s, hotels etc. Met of zonder leuning, met of zonder voetsteun, velvet of toch hout, het kan allemaal en ze zitten heerlijk!

De juiste hoogte

Als we het hebben over bartafels en barkrukken is het belangrijk om te letten op de juiste hoogte hiervan. Je kunt nog wel de lekkerst zittende barkruk uitzoeken, maar als de bartafel hierdoor te laag of te hoog is, zit je gast nog steeds niet comfortabel. Wij adviseren je hier graag in, maar je kunt ervan uitgaan dat een ruimte van ongeveer 25 tot 30 centimeter tussen de zithoogte van de kruk en de onderkant van het tafelblad ideaal is. Als de kruk leuningen heeft, is het handig om te meten of deze ook onder het tafelblad passen, anders neemt de tafel met krukken extra ruimte in.

De juiste sfeer

Een ander voordeel van bartafels is dat ze voor dynamiek zorgen in je zaak. Omdat deze tafels hoger zijn en dus vaak boven je huidige horeca meubilair uitkomen, zal de inrichting veel luchtiger aanvoelen. Zo kun je een fijne sfeer creëren zodat de ruimte er uitnodigend uitziet. Bovendien zijn ook bartafels en barkrukken in elke kleur, stijl en elk materiaal verkrijgbaar, dus er is altijd wel een bartafel die bij jouw inrichting past.

Materiaal van de bartafel

Op dit moment zijn de meest gangbare materialen voor bartafels hout en metaal, maar als je voor een bartafel voor buiten kiest kom je ook andere materialen tegen, vaak kunststof. Ook in de verschillende materialen heb je keuze in stijl en kleur. Dit geldt natuurlijk ook voor de bijpassende barkrukken die verkrijgbaar zijn. Mocht je hierover advies willen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Terras bartafel

Tegenwoordig wordt de bartafel niet alleen gebruikt in de kroeg, maar het is ook de ideale tafel om aan te dineren en/of om op het terras neer te zetten voor je gasten. Levert het binnen een fijne dynamiek op in de ruimte, buiten zorgt een bartafel voor een gezellige sfeer en de gasten kunnen alles goed zien. Want ja, dat is toch wel één van de favoriete bezigheden van je terrasgasten, mensen bekijken… Daarom zien we steeds meer bestellingen voor bartafels voor buiten.

Corona-proof terrastafels

Corona gooit roet in het eten als het gaat om het ontvangen van veel mensen in je zaak of op het terras. Daardoor lijkt ook de bartafel buiten de boot te vallen, maar wat ons betreft is de bartafel ideaal als aanvulling op je huidige meubilair, juist in coronatijd.

Omdat veel bartafels namelijk relatief weinig ruimte in nemen, kun je op een relatief klein oppervlakte twee of vier mensen uit hetzelfde huishouden aan de bartafel plaats laten nemen. Op die manier kun je de ruimte maximaal benutten en toch gemakkelijk de 1,5 meter afstand bewaren tussen de verschillende barkrukken en bartafels.

Wil je toch een groter gezelschap of juist twee stellen (corona-proof) aan een bartafel neerzetten? Dan kun je ook kiezen voor een grote en lange bartafel. Ook hierbij geldt dat we verschillende soorten beschikbaar hebben en dus altijd wel een tafel die bij je past.

Wil je je gasten dit seizoen op hoog niveau verwelkomen? Neem dan een kijkje bij ons aanbod aan bartafels en statafels! Wij gaan er in ieder geval vanuit dat de horeca deze zomer weer open mag, daar duimen we in ieder geval voor!

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN MAGAZIJN

Let op: vanaf heden gelden andere openingstijden voor ons logistieke centrum.

– op werkdagen van 8.00 uur tot 16.00 uur
– op zaterdagen van 9.00 uur tot 11.30 uur

Wij verzoeken u vriendelijk om bestellingen binnen deze tijden af te halen. Bij voorbaat hartelijk dank!