Schoolinrichting

Een stimulerende leeromgeving vraagt om een goed ontworpen schoolinrichting. Het juiste schoolmeubilair bevordert concentratie, samenwerking en creativiteit. Dat geldt voor alle vormen van onderwijs: van basisschool tot universiteit. Schoolinrichting dient niet alleen functioneel en comfortabel te zijn, maar moet ook een inspirerende omgeving vormen waarin zowel leerlingen als docenten zich prettig voelen. Bij Okido begrijpen we dat als geen ander.

Een inspirerende en motiverende leeromgeving vraagt om geschikte schoolmeubels

Schoolmeubilair: van leren tot vergaderen

De juiste schoolinrichting sluit naadloos aan op alle activiteiten die plaatsvinden binnen het onderwijs. Naast leren en concentreren in het klaslokaal, speelt elkaar ontmoeten op school ook een grote rol. Ontmoetingsplekken in centrale ruimtes zoals de hal en kantine of aula moeten de juiste sfeer ademen. Dit creëer je eenvoudig met bijvoorbeeld een contrasterende kleur stoel of tafel en een speelsere indeling. Het meubilair draagt bij aan een ontspannen pauzemoment op die locaties.

Daarnaast dienen er op een school individuele werkplekken te zijn, maar ook grote tafels voor groepsprojecten kunnen niet ontbreken. Voor leerkrachten en docenten zijn vergaderruimtes en een comfortabele lerarenkamer belangrijk naast hun werkplek in het klaslokaal. Wij houden rekening met al deze facetten en bekijken per ruimte wat er nodig is om tot een perfecte inrichting en indeling te komen.

Bekijk ook eens de foto’s van onze tevreden klanten.

Ergonomie en duurzaamheid belangrijk bij school meubels

Een goede schoolinrichting houdt rekening met ergonomie, flexibiliteit en duurzaamheid. Ergonomie bevordert de fysieke gezondheid, concentratie, productiviteit, houding en ontwikkeling van leerlingen en studenten. Voor Okido is dat een belangrijk uitgangspunt bij het inrichten van scholen. Door te investeren in ergonomisch ontworpen schoolmeubels, maak je van de school een omgeving die het leren en welzijn van de leerlingen optimaliseert.

School meubels moeten natuurlijk tegen een stootje kunnen. Ons meubilair is van hoge kwaliteit en ontworpen om lang mee te gaan. De meubels zijn bestand tegen veelvuldig gebruik en slijtage. Een verstandige en duurzame keuze voor de lange termijn.

Schoolinrichting: behoeften en wensen staan centraal

Bij het inrichten van scholen gaat het niet alleen om het creëren van functionele ruimtes, maar ook om het bieden van een inspirerende omgeving waarin zowel leerlingen als docenten zich prettig voelen. Het schoolmeubilair draagt bij aan de sfeer, het comfort en de functionaliteit van de ruimte.

Bij Okido staan de behoeften en wensen van de school centraal. We houden rekening met de belevingswereld van zowel de leerlingen als de docenten en streven naar een inrichting die perfect aansluit bij de visie en identiteit van de school.

Heb je vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over schoolinrichting contact op via info@okidobv.nl, via 0513 418 882 óf kom langs in onze showroom. Onze adviseurs denken graag met je mee!