Melamine tafelbladen

Materiaal

Prijs

Losse Tafelbladen Melamine

Melamine tafelbladen zijn zeer geschikt voor gebruik in de horeca. Het melamine tafelblad bestaat uit spaanplaat met een kunststof toplaag. Hierdoor is het blad zeer sterk, kras- en slijtvast en hygiënisch. Melamine tafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, waardoor er voor iedere inrichting een passende maat te vinden is.

Wat is Melamine?

Melamine wordt gemaakt door kunststof te voorzien van een dun laagje melaminehars. Dit kan met een glanzende of matte afwerking zijn, maar ook met een houtmotief of andere soorten motieven. Het materiaal wordt door hitte en druk aangebracht. Dankzij de hars blijft de coating plakken op het hout. Zoals ook bij tafelbladen hebben melamine tafelbladen een krasvrij en slijtvast oppervlak. De kwaliteit van melamine tafelbladen is dus beduidend hoger dan tafelbladen zonder melamine. Dit product wordt dus ook veel gebruikt in de horeca.

Onderhoud melamine tafelbladen

De tafelbladen zijn eenvoudig schoon te houden, speciaal onderhoud is niet nodig. Omdat de melamine toplaag sterk is en een dicht oppervlak heeft is het melamine tafelblad makkelijk schoon te maken met een vochtige doek en eventueel een licht reinigingsmiddel. Het gebruik van schurende en sterke reinigingsmiddelen is niet geschikt en niet nodig om de tafelbladen goed schoon te houden.

Melamine heeft verschillende voordelen:

  • Het blad is zeer sterk;
  • De krasvrije, hittebestendige en slijtvaste coating op de melamine tafelbladen zorgt ervoor dat de kwaliteit veel beter is dan andere meubelen;
  • De tafelbladen hebben een dik oppervlak, waardoor vuil en bacteriën geen kans hebben om zich te nestelen en verspreiden;
  • Het dikke oppervlak zorgt er ook voor dat de horeca tafelbladen makkelijk schoon te maken zijn. Het enige wat u hoeft te doen is er een natte microvezeldoek overheen halen.
  • De uitstekende prijs/kwaliteit verhouding maakt dit melamine tafelblad tot een zeer goede keuze.

Al deze voordelen maken melamine meubelen ideaal voor drukke dagen in de horeca! Kies bijvoorbeeld uit een mooie cognac kleur, een stoere betonlook of een chique zwarte kleur.