3 tips hoe jij altijd de juiste horeca verlichting kiest

Waar een mens ook gaat of staat, overal speelt de behoefte aan goed zicht en dus voldoende licht. Oké, dat is niet helemaal waar. In de slaapkamer mag het ’s avonds en ‘s nachts best aardedonker zijn. Maar laten we dat voor nu even vergeten. Zonder de aanwezigheid van een lichtbron krijgen mensen simpelweg niks voor elkaar. Dan weten ze niet wat ze aan het doen zijn, waar ze naartoe gaan, wat voor eten ze bij een bezoek aan jouw restaurant of eetcafé moeten bestellen en zien ze al helemaal niet wat er op hun bord ligt.

Maar licht is veel meer dan alleen een voorwaarde om dingen voor elkaar te krijgen. Het is ook sfeerbepalend in iedere ruimte en heeft zelfs invloed op hoe mensen zich voelen. Verlichting kan jouw horeca interieur beter uit de verf laten komen, maar bij verkeerd gebruik ook finaal verknallen. Nu de dagen inkorten is jouw restaurant vaker en langer afhankelijk van niet-natuurlijke lichtbronnen. Nadenken over welk licht bij jouw horecazaak past, is daarom belangrijker dan ooit tevoren. Okido helpt jou de juiste keuzes te maken.

3 tips voor het geschikte licht in jouw horecazaak

Checklist voor het geschikte licht in jouw horecazaak

Ja, er zijn nog steeds restaurants met felgele tl-buisverlichting als ‘sfeermakers’. Ook andersom komt voor; dat gasten enorm hun best moeten doen om te lezen wat er allemaal op de menukaart staat. Zij zitten bijna met hun neuzen tegen het papier aan te drukken en kijken dan nog krampachtig uit de ogen. Om beide situaties voor jouw restaurant te voorkómen, komt Okido met een handige checklist. Beantwoord jij straks alle vragen met ‘ja’? Dan weet je zeker dat jij de juiste verlichting in huis hebt voor de gewenste sfeer!

  1. Nodigt het gebruikte licht in jouw horecazaak uit om plaats te nemen?

  De kleur en felheid van jouw horeca verlichting kan mensen buiten de deur houden. Het klinkt aannemelijk dat je daar niet bewust bij stilgestaan hebt op het moment dat je jouw restaurant inrichtte. Zonder dat je het in de gaten hebt, brandt er misschien een veel te fel of te gekleurd licht in jouw caféruimte. En ja, dat schrikt meestal af. Je kunt dus maar beter zorgen dat het licht- en kleurgebruik niet de omgeving domineert. Okido heeft horeca verlichting in zorgvuldig uitgekozen kleuren, die jouw zaak de juiste sfeer meegeven.

  1. Komt de stijl van je horeca interieur ook ’s avonds tot zijn recht?

  In restaurants met weinig of sterk gedimde lichtbronnen heeft het interieur moeite om de aandacht te trekken. En dat terwijl jij een bedoeling hebt met al die horeca stoelen, tafels en accessoires. Toch? De inrichting geeft sfeer aan jouw zaak en maakt het juist een gezellige plek om tijd te spenderen. Als het buiten donker is, moet horeca verlichting ervoor zorgen dat het interieur alsnog kan opvallen. Maar pas op! Te veel licht en bepaalde lichtkleuren kunnen de sfeer zomaar doen omslaan in iets negatiefs.

  1. Heb jij voldoende licht aan tafel om de horecamenukaart goed te lezen?

  Veel restauranthouders beseffen dat een fijne sfeer creëren belangrijk is om gasten op hun gemak te stellen. Vooral tijdens de donkere wintermaanden vraagt een horecazaak om warme, gezellige sfeerverlichting. Maar daarvoor dimmen zij het licht meestal zó ver af dat de menukaart nog amper leesbaar wordt. Houd er daarom rekening mee dat jij kiest voor dimlicht met voldoende zicht voor jouw gasten. Okido heeft stijlvolle lampen met zacht wit licht, waardoor ook gerechten de juiste kleur krijgen op je horeca tafels.

valencia - 3 tips hoe jij altijd de juiste horeca verlichting kiest
industriele hanglamp drop 250x250 - 3 tips hoe jij altijd de juiste horeca verlichting kiest
industriele hanglamp fuse 250x250 - 3 tips hoe jij altijd de juiste horeca verlichting kiest

Stijlvolle horeca lampen in ieder restaurant met Okido

Ben jij op zoek naar passende verlichting in jouw horecazaak? Okido heeft eigentijdse horeca lampen in uiteenlopende stijlen en smaken. Zo weten we zeker dat er altijd iets moois voor jouw restaurant tussen zit. Welke interieurkeuzes jij verder ook maakt, Okido heeft gegarandeerd de verlichting die daarbij aansluit. Van industriële metalen lampen (zoals de Hanglamp Duisburg Burned Steel) tot aan het moderne design van Hanglamp Valencia met wit licht. Voor stijlvolle restaurant- en kroeg lampen ga je naar Okido!

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN MAGAZIJN

Let op: vanaf heden gelden andere openingstijden voor ons logistieke centrum.

– op werkdagen van 8.00 uur tot 16.00 uur
– op zaterdagen van 9.00 uur tot 11.30 uur

Wij verzoeken u vriendelijk om bestellingen binnen deze tijden af te halen. Bij voorbaat hartelijk dank!