Creëer een sfeervol winterterras met deze tips

Omzet met het terras in de winter? Natuurlijk wel! Jouw horecaterras hoeft in de winter helemaal niet leeg te staan. Met de juiste aanpak kun je een winterterras omtoveren tot een warme en sfeervolle plek, waar gasten zich comfortabel voelen. We zetten 10 tips op een rij, waarmee jij jouw winterterras gezellig kan maken.

1. Zorg voor warmte

Niemand gaat met temperaturen rond het vriespunt lekker even genieten op het terras. Tenzij je zorgt voor genoeg warmte. Met terrasverwarmers onder een parasol, dekens, verwarmde kussens en eventueel vuurkorven of haarden kun je het aangenaam maken op het terras. Gasten voelen zich veel meer op hun gemak en blijven langer genieten van de winterse sfeer. En bestellen dan ook meer, win-winsituatie.

2. Maak sfeer met decoratie

Breng de winterse sfeer naar het terras door het te versieren met passende decoraties. Denk aan (kerst)verlichting, winterse bloemen en planten en sfeervolle kaarsen. Decoratie, zeker in combinatie met de warmte essentials uit de vorige tip, draagt bij aan een gezellige ambiance en creëert ook visueel een warme uitstraling.

3. Comfort

Comfortabele zitplaatsen met kussens en dekens nodigen uit om plaats te nemen. Kies daarom voor warme, winterse kleuren en materialen om een gezellige en knusse uitstraling te realiseren. Hoewel kunststof stoelen heel makkelijk schoon te maken zijn, voelen ze ook koud en klam in de winter. Dat voorkom je met kussens of stoelen en banken met bekleding.

thumbnail Winterterras 1 600x400 - Creëer een sfeervol winterterras met deze tips

4. Winterse kost

Warme chocolademelk met slagroom, glühwein, kaasfondue, erwtensoep, stoofschotels: typische drankjes en gerechten die horen bij de winter. Verwarmend, vullend en typische winterkost. Het aanbieden van seizoensgebonden lekkernijen draagt bij aan de totale winterbeleving op het terras.

5. Overdek het winterterras

Een terrasoverkapping biedt niet alleen bescherming tegen regen en sneeuw, maar zorgt ook voor een intieme en knusse sfeer. De meeste parasols zijn zo gemaakt dat er plek is voor het plaatsen van heaters. Zorg er met terrasschermen voor dat de wind ook geen vat krijgt op de gasten.

6. Sfeervolle verlichting

Verlichting en sfeer gaan hand in hand. Verlichting speelt dus ook een cruciale rol bij het creëren een gezellige sfeer op het horeca terras. Kies voor zachte, warme verlichting zoals lantaarns, (led-)kaarsen en sfeervolle lampen. Het gebruik van dimbare verlichting geeft je de mogelijkheid om de sfeer aan te passen aan verschillende momenten op de dag.

7. Muzikale omlijsting

Kies de juiste achtergrondmuziek om de sfeer te versterken. Denk aan rustige, sfeervolle muziek die past bij de winterse setting. Maandelijks een liveoptreden van een band kan ook een bijzondere toevoeging zijn aan het winterterras.

8. Vuur en vlam

Een vuurtje en warmte in de winter: het hoort nou eenmaal bij elkaar. Open vuur is waarschijnlijk niet heel geschikt en veilig op het terras, maar een sfeerhaard creëert ook een gezellige atmosfeer en zorgt ook nog eens voor een beetje warmte. Er zijn verschillende draagbare sfeerhaarden verkrijgbaar die gemakkelijk op het terras kunnen worden geplaatst. Gasten zullen de vlammen bewonderen terwijl ze hun handen warmen aan hun kop hete chocolademelk.

9. Promoot je winterterras

Een winterterras wordt pas gezellig als de gasten er daadwerkelijk zijn! Laat je gasten daarom weten dat je winterterras open is en promoot het actief. Gebruik social media, maak aantrekkelijke aanbiedingen en organiseer speciale winterse evenementen. Gasten komen dan speciaal voor de winterse sfeer naar jouw terras.

10. Teamwork makes the dream work

Het belangrijkste en leukste is misschien wel het bedenkproces voorafgaand aan het daadwerkelijk realiseren van het winterterras. Hoe leuk is het om samen met de collega’s te sparren over hoe het terras zo gezellig mogelijk wordt in de winter. Bespreek gerechten, dranken, aankleding. Bespreek het totaalplaatje, dus ook de kleding van de bediening, want zij zullen de kou moeten trotseren om de gasten op hun wenken te bedienen.

Met deze tips maak je jouw terras sfeervol en gezellig voor de winter. Wees creatief, maar denk vooral vanuit de gast. Waar hebben zij behoefte aan tijdens een hapje of een drankje op het terras tijdens de koude wintermaanden?

Kom je er niet helemaal uit? Onze adviseurs denken heel graag met je mee! Neem contact met ons op via het contactformulier, bel ons op 0513 418 882 (elke dag van 9.00 – 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@okidobv.nl.

Project Totaal Okido, jouw partner voor een gezellig terras in de winter!