Interieurtrends 2020: blijf bij de tijd!

Modetrends zijn continu aan veranderingen onderhevig. Het ene jaar is een bepaalde broek helemaal in, terwijl diezelfde broek anderhalf jaar later opeens ‘not done’ is. Met meubeltrends werkt het op vrijwel dezelfde manier. Weliswaar ligt het tempo waarin interieurtrends veranderen lager dan in de modewereld, maar het is van belang om eens in de zoveel jaar je interieur te bekijken en er een frisse wind doorheen te laten waaien. In deze blog leggen we uit waarom je dit moet doen en, nog belangrijker, hoe je dit aanpakt.

Inspelen op de meubilairtrends

Door de jaren heen hebben we natuurlijk veel verschillende trends gezien: van de natuurlijke tinten in 2016 en 2017 tot de donkere kleuren die de overhand kregen in 2018 en de gewaagde kleurencombinaties in 2019. Elk jaar is er een nieuw thema dat populair wordt en dit zal zeker niet veranderen. Het enige dat wij eraan kunnen doen, is bij de tijd blijven. Bij Okido doen we ons stinkende best om dit elk jaar voor elkaar te krijgen. Makkelijk is het zeker niet, omdat we sommige stoelen en barkrukken wel 6 maanden van tevoren moeten inkopen. Maar we moeten toch zeggen dat we het in het algemeen aardig voorspellen. Respect voor onze inkoopafdeling dus!

Meubeltrends 2020

Het gebeurt vaak dat trends langzaam maar zeker uitdoven, maar dat bepaalde elementen wel overeind blijven. Een aantal jaar terug was de industriële trend niet meer weg te denken uit het horecalandschap, maar langzaam maar zeker is die interieurtrend voorzichtig aan het wegebben. Wat nog is overgebleven, zijn de metalen frames die onderdeel uitmaakten van de industriële trend. Het verschil met de interieurtrends in 2020: de frames zijn nu niet meer voorzien van stoere (kunst)leren stofferingen, maar van zachtere bekledingen: velvet stoffen hebben het roer overgenomen. Deze velvet stofferingen hebben de industriële trend omgetoverd tot een trend die vooral om comfort en elegantie gaat.

Shine, shine shine

Die elegante trend laat zich overigens uitstekend combineren met de glamour-trend die een opmars aan het maken is: gouden randen, luxe details en shiny elementen die je interieur net dat beetje extra geven. Een ideale manier om op deze luxetrend in te spelen, is het toevoegen van messing elementen aan je meubilair: messing randen aan je tafelbladen, een messing voetsteun op je barkruk of zelfs een volledig messing tafelonderstel. Je kunt het zo gek niet bedenken, bij Okido kunnen we het leveren.

witkamp laren 6 320x400 - Interieurtrends 2020: blijf bij de tijd!
witkamp 320x400 - Interieurtrends 2020: blijf bij de tijd!

De huidige trends in beeld

Bovenstaande foto’s zijn van een project uit het najaar van 2020 en helemaal in de stijl van de huidige trends: de messing randen vallen meteen op, en de velvet stoelen met metalen frames zorgen voor de elegante uitstraling. Dit restaurant is wat ons betreft weer helemaal bij de tijd! Wij kijken uit naar de trends die in de toekomst nog gaan komen en kunnen niet wachten om ons assortiment er op aan te passen.

Een overzicht van al onze blogs vind je hier.