Klaar voor het voorjaar met het perfecte lenteterras

De lente staat voor de deur, rokjesdag is in aantocht en het zonnetje staat weer langer aan de hemel. Heerlijk! Dat betekent ook dat het terrasseizoen weer van start gaat. Het is dus de hoogste tijd om je terras lenteklaar te maken, want jouw gasten willen lekker genieten in het zonnetje. Het meest ideale moment om na te denken over het lenteterras is natuurlijk vlak voordat de lente en de zomer beginnen. Hoe maak je je lente terras klaar voor het voorjaar? We zetten een paar tips voor je op een rij.

Lenteterras 1 300x200 - Klaar voor het voorjaar met het perfecte lenteterras

1. Verfrissende voorjaarskleuren op het lenteterras

Breng de lente in volle glorie naar je terras met frisse, voorjaarskleuren. Denk aan pasteltinten zoals lichtblauw, zachtroze en mintgroen. Deze kleuren creëren een vrolijke en uitnodigende sfeer. Overweeg het vernieuwen van je kussens en tafeldecoraties in deze kleuren voor een snelle en effectieve transformatie.

2. Comfortabele zitplaatsen

Zorg ervoor dat je gasten comfortabel kunnen genieten van de lentezon op je lenteterras. Investeer in hoogwaardige en comfortabele horecameubels, zoals goede horeca terrasstoelen. Kies voor duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zodat je meubels seizoen na seizoen meegaan. Helemaal hip zijn de rotan modellen, zoals terrasstoel Sanna in zwart of honey-kleur.

3. Creëer een schaduwrijk lenteterras

Terwijl sommige gasten graag van de zon genieten, hebben anderen behoefte aan wat schaduw. Plaats parasols of pergola’s op strategische plekken op je terras om schaduwrijke zones te creëren. Dit zorgt voor een aangename ervaring voor alle gasten, ongeacht hun voorkeur voor zon of schaduw.

4. Bloeiende bloemen en planten

Breng de natuur naar je lente terras met bloeiende bloemen en planten. Hang bloembakken op aan de reling, plaats potten met kleurrijke bloemen op de tafels en langs de randen van het terras. Dit geeft niet alleen een levendige uitstraling, maar zorgt ook voor een heerlijke geur op het lente terras.

5. Lenteterras vol lenteachtige decoraties

Kies lichte en luchtige decoraties die passen bij het voorjaar. Denk aan lantaarns, windlichten en vrolijke banners. Deze kleine details kunnen een groot verschil maken en de algehele sfeer van je lente terras verbeteren.

6. Seizoensgebonden drankjes en gerechten

Bied seizoensgebonden drankjes en gerechten aan op je terras. Frisse cocktails, lichte salades en andere typische voorjaarssmaken verleiden jouw gasten om langer te blijven en te genieten van het aangename weer.

7. Sfeervolle verlichting voor de avonden

Zorg ervoor dat je terras ook ’s avonds aantrekkelijk is. Gebruik sfeervolle verlichting zoals string lights, lantaarns of kaarsen om een gezellige sfeer te creëren. Dit maakt het terras uitnodigend, zelfs als de zon ondergaat. Als het killer wordt zodra de zon weg is, verspreid dan warme dekens in vrolijke lentekleuren voor extra comfort en warmte.

Met deze tips en ideeën ben je helemaal in staat om je terras klaar te maken voor het voorjaar. Project Totaal Okido staat natuurlijk altijd voor je klaar om je te voorzien van trendy terrasmeubels, die perfect passen bij de sfeer die jij wilt creëren op je lente terras.