Tips voor horeca inrichting: gasten zijn gek op sfeervolle restaurants

Het sfeervol inrichten van een horecazaak is een kunst op zich. Het is zoveel meer dan op een logische wijze genoeg tafels en stoelen in de ruimte plaatsen. Je wilt een ervaring neerzetten die gasten keer op keer terug laat komen. Maar hoe doe je dat? Wij geven een aantal handige tips voor de sfeervolle inrichting van jouw restaurant. 

Muurkleuren, meubels, stoffen, decoratie. Elk detail in jouw restaurant draagt bij aan de algemene sfeer en ambiance. Zoveel mogelijk tafels en stoelen in de ruimte plaatsen, is bij lange na niet afdoende. Een goede horecainrichting is goed doordacht en afgestemd op de doelgroep van het restaurant. Het is functioneel, comfortabel, sfeervol en aantrekkelijk. Een slechte inrichting kan resulteren in een ongemakkelijke eetervaring, ontevreden gasten en zelfs een negatieve reputatie. Aspecten zoals onhandig geplaatste meubels, onaantrekkelijke kleuren of een gebrek aan thema kunnen allemaal bijdragen aan een slechte inrichting. Dat wil je dus niet, maar hoe pak je het dan aan? 

De meerwaarde van een sfeervol interieur 

Een sfeervol interieur maakt gasten blij en comfortbal en laat een blijvende indruk achter. Het creëert een gevoel van gastvrijheid, waardoor gasten zich op hun gemak voelen en langer willen blijven. Een aantrekkelijke inrichting versterkt bovendien het merk van het restaurant en onderscheidt de zaak van de concurrentie. 

Tips sfeer en inrichting horeca 

Ken je doelgroep 

Begrijp wie je gasten zijn en stem je inrichting af op hun voorkeuren en wensen. Een trendy bistro heeft logischerwijs een andere uitstraling nodig dan een gezinsvriendelijk restaurant. 

Focus op comfort 

Zorg ervoor dat de meubels comfortabel zijn en voldoende ruimte bieden voor gasten om te zitten en te bewegen. Vermijd overvolle ruimtes en kies voor kwalitatieve, duurzame materialen die lang meegaan. 

Creëer een thema 

Kies een thema of een stijl die past bij het concept van het restaurant en voer dit consequent door in alle aspecten van de inrichting. Van het kleurenschema tot de decoratieve accenten. 

Restaurant inrichten: hou rekening met de layout 

Bij het inrichten van een restaurant is het belangrijk om rekening te houden met de lay-out van de ruimte, de functionaliteit van de verschillende gebieden en de looproutes van gasten en medewerkers. Je wilt graag voldoende aandacht besteden aan verlichting, akoestiek en ventilatie, want deze factoren hebben allemaal invloed op de ervaring van gasten. 

Zorg voor sfeer en beleving 

Sfeer en beleving realiseer je door een combinatie van verschillende elementen in het interieur, waaronder meubels, stoffen, raambekleding, verlichting, muziek, decor en zelfs geur. Zachte, warme verlichting creëert een intieme sfeer, achtergrondmuziek bepaalt de stemming en draagt bij aan de totale ambiance. Decoratieve accenten zoals kunstwerken, planten en stoffen helpen om de ruimte aan te kleden en een uitnodigende sfeer te creëren. 

In de horeca is sfeer en beleving heel belangrijk, omdat het bijdraagt aan de gastervaring. Een uitnodigende ambiance trekt gasten aan, verlengt hun verblijf en als je het goed doet, bestellen ze daardoor meer! Bovendien zorgen positieve ervaringen voor goede mond-tot-mondreclame en herhaalbezoeken, waardoor loyaliteit wordt opgebouwd en het succes van jouw restaurant toeneemt. 

Sfeervolle inrichting van jouw horecazaak 

Project Totaal Okido biedt een zeer uitgebreide collectie horecameubilair voor een sfeervolle inrichting van jouw horecazaak. Een groot deel van de collectie leveren wij uit voorraad. Hierdoor lopen wij in Nederland voorop wat betreft de drie-eenheid: scherpe prijs, hoge kwaliteit en snelle levering. 

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons ook bellen op 0513 418 882 (elke dag van 9.00 – 17.00 uur) of mailen naar outlet@okidobv.nl of bezoek onze showroom in Heerenveen, waar onze specialisten klaarstaan om jou tips te geven voor het interieur van jouw restaurant. 

 

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN MAGAZIJN

Let op: vanaf heden gelden andere openingstijden voor ons logistieke centrum.

– op werkdagen van 8.00 uur tot 16.00 uur
– op zaterdagen van 9.00 uur tot 11.30 uur

Wij verzoeken u vriendelijk om bestellingen binnen deze tijden af te halen. Bij voorbaat hartelijk dank!