Tips voor duurzame horecameubels

Tips voor duurzame horecameubels

De horeca verduurzaamt. Net als in alle andere branches doet de horeca haar stinkende best om een steentje bij te dragen. Van zo min mogelijk afval produceren tot de verwarming omlaag en de deuren dicht: het is soms heel simpel. Maar ook op het gebied van horecameubels kun je duurzame keuzes maken.

Duurzaam meubilair 2 300x248 - Tips voor duurzame horecameubels

Gasten zijn zich steeds meer bewust van duurzaamheid als thema in hun leven. Wellicht eten ze minder vlees, rijden ze elektrisch, zetten ze de verwarming een graad lager of gooien ze steeds minder afval weg. De vraag naar lokale producten en bewuste voeding is groot. Ze verwachten dan ook dat hun favoriete horecazaak stappen zet op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame horecameubels voor inrichting horeca

Als we het hebben over duurzame horecameubels, bedoelen we vooral meubels die zijn ontworpen en geproduceerd met aandacht voor het milieu en met een lange levensduur. Wat zijn dan duurzame materialen voor het horeca interieur? Over het algemeen worden dan gerecyclede of natuurlijke materialen bedoeld, zoals bamboe, riet, hout en natuurlijke stoffen zoals katoen, hennep, wol en vilt. Hout is ook duurzaam, omdat het stevig is, lang meegaat en goed gerecycled kan worden.

Houten stoelen met bohemian look

Wil jij voor een duurzame horeca uitstraling gaan? Denk dan eens na over houten meubels, zoals bijvoorbeeld stoel Eiffel. Deze stoel met armleuningen is gloednieuw in onze collectie. Een prachtige combinatie van teakhout en webbing. Een duurzame look, die helemaal in de opvallende bohemian stijl past.

Ook nieuw in de collectie is de serie Catania. Deze stoel zorgt ook voor die bohemian of Ibiza-vibes, dankzij de combinatie van het lichte teakhout en hoogwaardig wicker met een jute look. Deze stoel is ook verkrijgbaar in een lounge-variant.

Ook onze houten stoel Kees is een comfortabele en klassieke keuze voor jouw duurzame interieur, met een robuuste houten constructie en elegante uitstraling.

Houten tafels voor duurzame horecainrichting

Zeg je duurzaam, zeg je dus hout. Heb je wel eens nagedacht over een houten tafelblad voor de tafels in jouw horecazaak? Dat staat stoer en rustiek, maar zeker ook duurzaam. De tafelbladen zijn afgewerkt met een blanke lak en kunnen dus wel tegen een stootje. Als ze na een poos intensief gebruik toch wat liefde nodig hebben, is een schuurmachine en een potje (watergedragen) lak voldoende. Kies je voor een tafel zoals Boom, pak je meteen de natuurlijke uitstraling van de onregelmatige boomstructuur mee. Dat staat al helemaal natuurlijk en groen.

Ook onze tafels van mangohout hebben een natuurlijk uitstraling. Dit is wat ruwer hout en het blad heeft daardoor oneffenheden. Dit staat juist robuust en stoer, zeker in combinatie met een zwarte stalen tafelpoot.

Vertel over duurzaamheid aan jouw gasten

Het communiceren van duurzaamheidsinitiatieven aan gasten is een belangrijke stap om bewustwording te creëren en waardering op te bouwen voor de inspanningen die je daarvoor doet.

Een hele simpele manier hiervoor is communicatie via de menukaart. Benadruk duurzame keuzes op het menu door bijvoorbeeld gerechten te markeren die zijn bereid met lokale, biologische of seizoensgebonden ingrediënten. Dit geeft gasten de mogelijkheid om bewust te kiezen voor duurzame opties. Ook kun je de menukaart aankleden met kaders of ‘Wist-je-datjes’ en vertellen over het duurzame horecameubilair waar ze op dat moment op zitten.

Ook de website is natuurlijk de plek bij uitstek voor deze communicatie. Schrijf een blog of richt een aparte duurzaamheidspagina in waar je de informatie over jouw duurzaamheidsinitiatieven bundelt. Denk aan vermeldingen van lokale leveranciers, duurzame praktijken in de keuken en andere milieu- en maatschappelijk verantwoorde initiatieven. En in het verlengde daarvan: social media! Ook via sociale media kun je heel goed je duurzame horecameubels onder de aandacht brengen bij je publiek.

Op zoek naar duurzame horecameubels?

Als je op zoek bent naar duurzame opties voor de inrichting van jouw horecazaak, ben je bij Okido aan het goede adres. Heb je nog wat hulp nodig of meer informatie bij bepaalde meubels? Onze adviseurs denken heel graag met je mee! Neem contact met ons op via telefoonnummer 0513 418 882 (elke werkdag van 9.00 – 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@okidobv.nl.

Project Totaal Okido, jouw partner voor een duurzame horecainrichting.