Jouw horeca inrichting winterklaar met Okido

De kurkdroge zomer is al even geleden ingewisseld voor wisselvalliger herfstweer. En terwijl de regendruppels beslist niet zachtjes tegen de ramen kletteren, maak jij je daar geen zorgen om. De drukte van het zonrijke terrasseizoen is immers voorbij en dus heb jij vast wel even tijd om stil te staan bij iets anders belangrijks: de uitstraling van jouw horecazaak. Probeer eens door de ogen van een binnenkomende klant te kijken: wat ziet hij of zij nu écht? Is het interieur van jouw restaurant eigenlijk wel voorbereid op de koude en donkere maanden?

Kies voor ander horeca meubilair

In de huid van jouw gasten kruipen kan helpen om de indruk van jouw horeca inrichting te omschrijven. Vooral nu mensen steeds vaker weer de binnenkant van je restaurant komen bewonderen, is het belangrijk om ze een bijpassend gevoel te geven. Bij het donkere en koude seizoen hoort natuurlijk warm, sfeervol en comfortabel horeca interieur. Klanten voelen zich daardoor op hun gemak. Het gevolg? Ze komen terug, blijven langer hangen en bestellen nog een rondje. Of twee. Precies wat je als horecaondernemer wilt, toch?

Misschien kijk je intussen wel in het rond en besef je dat het winterwarme gevoel toch écht ontbreekt. Dan zou je natuurlijk het volledige horeca interieur de deur kunnen wijzen en helemaal opnieuw beginnen, maar daarvoor moet het restaurant misschien even dicht. Je loopt inkomsten mis en doet precies het tegenovergestelde: veel geld uitgeven. Meestal is dat ook nergens voor nodig, want kleine veranderingen in het horeca meubilair zijn grote stappen richting een sfeervoller restaurant. En daar willen we je graag bij helpen!

3 tips voor een winterklaar horecarestaurant

Met de volgende drie interieurtips van Okido heeft jouw horecazaak snel de juiste sfeer en warmte te pakken voor een succesvol herfst- en winterseizoen.

  1. Koop comfortabele horeca stoelen met mooie en warme kleurtinten

Een goede zitting is belangrijk voor de totaalbeleving van een bezoek aan jouw restaurant. Tijdens het diner last krijgen van een houten achterwerk of een pijnlijke rug; daar zit natuurlijk geen gast op te wachten. En dat hoeft ook niet, want de horeca stoelen van Okido zijn allen van uitstekende kwaliteit en klasse comfort. Ook goed om te weten: wij hebben uitsluitend sfeervolle horeca stoelen in ons aanbod. Die zijn altijd scherp geprijsd en daarmee houden wij dus rekening met jou in deze dure tijd.

  1. Gebruik eenzelfde interieurstijl voor het hele restaurant

Eenheid is ontzettend belangrijk voor een sfeervolle en warme inrichting van jouw restaurant. Door in iedere hoek verschillend horeca meubilair te plaatsen raken mensen sneller overprikkeld. Dit zorgt voor chaos en drukte in hun hoofden, terwijl ze juist zijn gekomen voor gezellige ontspanning, lekker eten en heerlijk onderuitzakken op een smaakvolle fijne horeca bank (van Okido bijvoorbeeld). Houd daarom vast aan één interieurstijl en kies voor warm, rustig ogend en niet al te licht gekleurd meubilair.

Extra tip! Houtbewerkte tafels geven jouw horecarestaurant meteen het warme karakter waar jij voor deze winter naar op zoek bent. Bij Okido vind je dan ook genoeg betaalbare modellen om uit te kiezen, zoals onze ontzettend populaire mangohouten horeca tafels of ga voor traditioneel eiken tafelbladen.

  1. Kies voor sfeervolle verlichting boven alle horeca tafels

Licht is misschien wel het belangrijkste element in een horecaruimte, vooral in tijden van donker en guur herfst- of winterweer. Jouw gasten moeten kunnen zien wat ze eten en drinken, maar tegelijkertijd wil je dat het aan tafel gezellig blijft. Ja, voor de sfeer maakt het zeker weten uit of je daar een felle koplamp boven hangt of kiest voor een stijlvolle wandlamp met warm dimlicht. Zonder de juiste horeca verlichting is een gezellige uitstraling van jouw restaurant ver te zoeken, zelfs al heb je de vorige tips keurig opgevolgd.

Heb jij alle ingrediënten in huis voor een warme en sfeervolle uitstraling? Met het horeca meubilair en de accessoires van Okido weet jij zeker dat jouw restaurant komend winterseizoen graag en veel bezocht wordt!